Recette: Parfait Moussaka

Moussaka. Comes with a step-by-step photo guide. Eggplant, potatoes & a hearty spiced meat Moussaka recipe: layers of eggplant, potatoes, and a spiced meat sauce nestled in between. Moussaka is to the Greek what Lasagna is to Italians.

Moussaka Greek Moussaka recipe - A delicious taste of Greece. To prepare a traditional Greek Moussaka recipe, luscious layers of juicy beef mince (or lamb) are cooked in a tomato based sauce, layered with. This classic Greek moussaka recipe is made by layering eggplant and potatoes with a spiced meat filling and topping it with a béchamel sauce. Vous pouvez avoir Moussaka en utilisant 8 ingrédients et 12 pas. Voici comment vous réussissez ça.

Ingrédients de Moussaka

  1. Vous avez besoin 2 aubergines.
  2. Vous avez besoin 1 oignon.
  3. C'est 200 g viande haché (Charal).
  4. Vous avez besoin 1 bouteille de purée de tomate.
  5. Vous avez besoin 2 CS maïzena.
  6. Vous avez besoin 25 CL lait.
  7. Préparez 1/2 cube de bouillon.
  8. Vous avez besoin Gruyère râpé.

This moussaka provides a wonderful meal for a family occasion and is made with the traditional lamb mince. Moussaka is the iconic hearty Greek dish composed of layers of eggplants, saucy ground meat and Moussaka is an eggplant-and/or potato-based casserole dish, that traditionally also includes ground. This moussaka is mostly authentic with a couple of twists for added flavor. Many very traditional versions of moussaka use a layer of potatoes.

Moussaka étape par étape

  1. Lavez bien les aubergines, coupez-les en morceaux..
  2. Plongez-les dans une casserole remplie d’eau bouillante et laissez cuire 20 minute, égouttez-les..
  3. Préchauffer votre four à 200°..
  4. Préparez la bolognaise maison, faites dorer l’oignon émincé dans une poêle..
  5. Ajoutez la viande hachée et remuez à feu moyen..
  6. Ensuite ajoutez la purée de tomate, mélangez et laissez cuire pendant 12 minutes..
  7. En attendant préparez la sauce béchamel, versez le lait dans une casserole, ajoutez maïzena et le bouillon puis mettre à feu moyen.
  8. Remuez sans cesses jusqu’a ce que la sauce épaississe..
  9. Dans un plat à gratin, mettez au fond un peu de bolognaise puis la moitié des aubergines, encore une peu de bolognaise, mettre le reste des aubergines, suivis par la béchamel..
  10. Saupoudrez avec un peu de gruyère râpé..
  11. Enfin mettez votre plat au four pour une cuisson de 30 minutes..
  12. Servez chaud et bon appétit.

Most modern versions do not which is a shame. The wonderful Akis Petretzikis has a fantastic moussaka recipe using baked vegetables instead of fried to make it that little bit lighter. An authentic, delicious recipe for Eggplant Moussaka- perfect for entertaining or serving at a special gathering. Moussaka is probably one of my ultimate favorite comfort foods of all times! Unfortunately, it also happens to be one of those dishes that's just darn near impossible to portray in a way that makes it.